Подорожі/Дубаї

«YOY» — автентичний український ресторан firecooking у Дубаї від засновників Argentina Grill з Харкова

У вересні в Дубаї відкрився автентичний український ресторан «YOY». Це — перший український ресторан в Об‘єднаних Арабських Еміратах, що готує на дров‘яній печі.
31 Грудня 2022 МАРІЯ СМАРАГДОВИЧ

У вересні в Дубаї відкрився автентичний український ресторан «YOY». Це — перший український ресторан в Об‘єднаних Арабських Еміратах, що готує на дров‘яній печі.
.
«Смажимо, коптимо, тушкуємо, грилюємо – творимо український firecooking», — гасло ресторану. Блюда в «YOY» — це поєднання традицій та сучасної української кухні. Тут скуштуєте бринзу з ялиновим варенням, борщ із кокосовим салом. Також, не забудьте спробувати фірмові коктейлі, як вам таке: «Лісова пісня» — мікс джину, солодкого вермуту, мигдального та фундукового лікерів, журавлинного біттера, що подається з Шишкою?
.
Таких цікавих сполучень автентичності з сучасністю тут безліч: починаючи від страв, закінчуючи інтер’єром.
.
Люстра у вигляді гнізда лелеки, піч, оздоблена 4000 кахлями, котрі створила народна художниця України Оксана Чепурна, або ж глиняні вироби із Закарпаття. Ці традиційні елементи наче вплетені в загальний мінімалістичний інтер‘єр ресторану. Кожна деталь — продумана та символічна. Наприклад, люстра у вигляді гнізда лелеки, бо цей птах символізує любов до рідного краю.

Хто ж відкрив цей чарівний ресторан в Дубаї? Київська компанія «Moderza Group», заснована двома харків‘янами: Pavlo Moroz та George Pionov. Pavlo Moroz — творець ідеї firecooking в «YOY», саме він, як повідомляють в соцмережах ресторану: «спочатку опанував мистецтво готування на вогні, а потім взявся надихати своїми ідеями команду кухарів першого українского ресторану».
.
До речі, окрім неперевершених страв та естетичного інтер‘єру в «YOY» виступають і видатні українські співаки, наприклад: LAUD, TAYANNA та інші. До того ж, усі працівники закладу одягнені у традиційні вишиванки, що виглядає просто нереально!
.
Меню в ресторані різноманітне: окрім сталих позицій є ще фірмові — від шеф-кухаря. Цікавим є і те, що ресторан хоче залучати 10-12 нових українських шеф-кухарів, аби знайомити відвідувачів із різними смаками України.
.
Адреса: YOY – Ukrainian firecooking restaurant Dubai, United Arab Emirates
А ви б завітали у «YOY»?

Фото: facebook.com/yoydubai/photos
Адрес:
West, Palm Jumeirah - The Palm Jumeirah - Dubai - ОАЭ
Когда:
17:00 до 01:00
Цена:
40-80$ / на человека
Скидка:
-