Новини/Країна

«В Харкові створили резервні запаси їжі», – повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на першому з початку повномасштабної війни засіданні Кабінету міністрів заявив : «Сформовано стратегічні запаси харчів на декілька років. Це - ті запаси, котрі ми збирали по посівній минулого року. Основні продовольчі запаси сьогодні формуємо із разрахунку на декілька місяців…»
16 Липня 2022 Ирина Белая

«В Харкові створили резервні запаси їжі», – повідомив голова ХОВА Олег Синєгубов в інтерв‘ю «Укрінформ».
.
Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на першому з початку повномасштабної війни засіданні Кабінету міністрів заявив : «Сформовано стратегічні запаси харчів на декілька років. Це – ті запаси, котрі ми збирали по посівній минулого року. Основні продовольчі запаси сьогодні формуємо із разрахунку на декілька місяців…»
.
Тобто, створення стратегічного харчового резерву в Харкові – це частина стратегічної продовольчої політики всієї країни. Також в найбільш критичних населених пунктах Харківської області: Золочів, Циркуни – продовжується постачання продуктових наборів людям, котрі через якісь причини відмовляються від евакуації.
.
Хотілося б додати, що позаминулі роки 70-80% кукурудзи, пшениці та соняшникової олії наша держава експортувала, тому, як сказав Р.Шурма: «…себе ми точно прогодуємо».