Новини/IT

Харківський політехнічний інститут спільно з SoftServe запускають оновлену спеціальність з дуальним форматом навчання

Восени 2022 ІТ-компанія SoftServe вперше додає можливості дуального навчання до спеціальності “Комп’ютерні науки” у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». Вступити цього року на неї зможуть понад 150 абітурієнтів, вже з 3 курсу вони зможуть поєднувати навчання з роботою.
07 Липня 2023 Адміністратор

Восени 2022 ІТ-компанія SoftServe вперше додала можливості дуального навчання до спеціальності “Комп’ютерні науки” у Національному технічному університеті «Харківський політехнічний інститут». Вступити цього року на неї зможуть понад 150 абітурієнтів, вже з 3 курсу вони зможуть поєднувати навчання з роботою.
.
В оновленій освітній програмі оптимізували порядок вивчення предметів, актуалізували та доповнили навчальні курси. Студенти матимуть можливість працювати з досвідченими менторами SoftServe, відвідувати мотиваційні лекції про роботу в ІТ, поглиблені технічні курси, аби обрати свій стек технологій. А вже з третього курсу навчання, студентів інтегруватимуть в реалії роботи в ІТ – вони працюватимуть в компанії над справжніми проектами.
.
Таким чином, ще до своєї першої роботи, студенти пройдуть посилену теоретичну підготовку, і матимуть можливість одразу використовувати на практиці отримані теоретичні знання. Виконання робочих завдань в компанії, при цьому, зараховуватимуться університетом за навчальною шкалою оцінок. Такий формат допоможе студентам легше працевлаштуватися після випуску, а також покращити ситуацію з дефіцитом спеціалістів в українській ІТ-індустрії.
.
«Побудова дієвої системи розвитку молодих талантів була і залишається однією зі стратегічних цілей SoftServe. І сьогодні в часи війни, в умовах коли Україна стикнулася з одним із найбільших викликів у своїй історії, ця мета лише підсилила свою актуальність. Тому ми продовжуємо вибудовувати взаємодію з університетами, розробляти різноманітні програми та імплементувати у життя найкращі практики. Дуальна освіта стає логічним наступним кроком у формуванні молодих фахівців з практико-орієнтованим мисленням та бізнес підходом», – коментує В’ячеслав Лаптєв, менеджер центру розвитку талантів в ІТ-компанії SoftServe, доктор економічних наук.
.
Цього року, крім Харкова, нові програми запустяться також в Дніпрі та Києві. Загалом на рахунку компанії ще 5 спеціальностей з дуальним навчанням в університетах Львова, які стартували в попередні роки – НУ “Львівська політехніка” (Програми “Системи штучного інтелекту” та “Прикладна математика”), ЛНУ ім.І.Франка (“Комп’ютерні науки” на Факультеті прикладної математики та “Комп’ютерні науки” на Факультеті електроніки), ІТ Степ Університет (Програма “Комп’ютерні науки”).